Designfilosofi

Pedestal forener enkle og ærlige designs med en funktionalitet. Netop funktionaliteten er rygraden i vores designs, der, sammen med en tidløs og ærlig æstetik, skaber sammenhæng og helhed mellem produkt og det omkringliggende miljø.

Vi er fascinerede af samspillet mellem materialer, proportioner og de enkle detaljer i vores standere, der får tv-skærmen til at tilpasse sig naturligt ind i den moderne indretningsstil.

En på sin vis diskret, men alligevel markant detalje, som et lille knæk i benene, der giver standeren et let og legende udtryk. Et lille vip, der skubber skærmen let tilbage. Markante men alligevel enkle linjer. Det er den slags greb, der for os kan være nok til at løse opgaven om at forene funktionalitet og form, så vores design falder naturligt ind i det omkringliggende miljø.

Vi finder stor inspiration i det tyvende århundredes industrielle formsprog, hvor funktionalitet er fremherskende. Frem for at camouflere konstruktionen synliggør vi den og anvender den som et bevidst, æstetisk træk i vores designs. Netop det er en væsentlig del af vores DNA. Funktionaliteten fremstår derved som en tydelig del af formsproget, hvor kontrasten mellem funktionalitet og de organisk tilpassede former skaber det elegante udtryk, som er kendetegnet for Pedestal.

Plate
Pipe

For os er det vigtigt at imødekomme vores kunders behov. Det er vores ambition af skabe gennemskuelige designs, som i sin enkelthed dækker vores kunders behov og funktionelt løser en opgave, og som rent visuelt tilfører en designmæssig æstetik, der får selv store skærme til at fremstå lette og elegante.

Vi udfordrer hele tiden os selv, og vi stiller konsekvent spørgsmålstegn ved et givent elements berettigelse og udformning. Hvilken funktion har elementet? Hvorfor er det udformet på en given måde? For os er den slags spørgsmål med til at sikre, at vi altid tager bevidste og velovervejede designvalg.

Hos Pedestal er vi altid i bevægelse og betragter aldrig vores designopgave som afsluttet. Udvikling, fordybelse og optimering er grundelementerne i vores designfilosofi.